motorkleding in de webshop        Kleding voor een veeleisend klimaat                Klik hier voor de webshop

Jofama motorkleding is gebaseerd op geavanceerde technologie. Materiaalkeuze en productietechniek zijn van door- slaggevend belang voor het maken van zo functioneel mogelijke kleding, uitgaande van veiligheid en comfort. Dankzij nieuwe, verbeterde materialen op basis van ruimtetechniek is het mogelijk motorkleding te maken die bestand is tegen zware slijtage in een veeleisend noordelijk klimaat. In zowel leer als textiel worden verschillende technieken gebruikt om u koel te houden op een warme zomerdag en warm op een koude najaarsmorgen.

jofama technical info

Bij onze productontwikkeling leggen we veel nadruk op materiaalkeuze en testen we een BUITENMATERIAAL van leer of textiel met het oog op een optimale slijtvastheid. Het buitenmateriaal kan ook twee verschillende soorten oppervlaktebehandeling ondergaan. Een NAAD heeft altijd een sterke draad en in leren kledingstukken wordt Triple Stitch gebruikt op kwetsbare plaatsen. Het product kan ook een z-liner, uitneembaarof gelamiteerd MEMBRAAM hebben, uiteraard altijd met getapete naden. HI-ART wordt in het merendeel van onze kledingstukken toegepast als extra versteviging. 

Voor een optimale afstelling en bevestiging van PROTECTORS is er KLITTENBAND vastgenaaid in de kledingstukken. Voor beter comfort is er AIR MESH achter de protectors aangebracht. Direct op het lichaam hebben we VOERING, vast of uitneembaar, van bijv. ventilerend mesh, temperatuurregelende Outlast of een verwarmende quiltvoering. In meerdere van onze laarzen zitten een vormgegoten versteviging van hielen enkelpartij, scheenbeenen enkelprotectors en een stalen plaat in de zool. Een aantal van onze handschoenen heeft MC Fit, wat ervoor zorgt dat de voering niet mee naar buiten komt als de handschoen uitgetrokken wordt. Sommige handschoenen hebben een verstevigde knokkelprotector.