Pasvorm en maat van de Sendra laarzen

Wij verkopen al meer dan 25 jaar handgemaakte Sendra cowboy en westernlaarzen. Zelf zijn we grote fan van het merk. Onze persoonlijke collectie bestaat dan ook uit een groot aantal verschillende modellen die we met plezier dragen. Laat ons proberen uit te leggen hoe het passen van deze cowboylaarzen in zijn werk gaat.

Als u wilt weten waarom deze Sendra laarzen zo goed zijn vraagt u het dan aan een kenner. Voor de modellen in onze collectie bent u welkom in onze webshop www.mooileer.nl

Wij raden aan een Goodyear Welted  cowboylaars nooit te ruim te kopen omdat het een volledig leren laars is zal het leer wat rekken tijdens het inlopen. Ook zal  de kurklaag tussen de binnenzool en loopzool de vorm aannemen van de onderkant van uw voet. De cowboylaars zal zich geheel naar uw voet vormen. Daarom adviseren wij, over het algemeen, een maat kleiner te nemen als uw gewone schoenmaat.

In het begin kunnen nieuwe westernlaarzen wat stroef en stug zijn. Hierdoor kan zijn dat u lastig in en uit de laars kan komen. Dit zal na ongeveer 5 tot 10 keer dragen verbeteren omdat de laars dan naar uw voet is gaan zitten. Om in het begin makkelijker in en uit de laars komen zou u een dun plastic zakje om uw sok kunnen doen. Ook de dikte van de sokken is van invloed op de pasvorm. U kunt het beste gaan staan om in de laarzen te komen, hou daarbij de zijkant van de laarzen vast wanneer u de cowboylaars aantrekt.

Belangrijk is dat de nieuwe laars strak op de wreef zit, ook hier komt ruimte door het inlopen. Heeft u ruimte op de wreef probeer dan een maat kleiner. Waarbij u eer natuurlijk wel op moet letten dat u nog genoeg ruimte heeft voor u tenen waarbij u zeker niet de voorkant van de laars mag raken. Hier rekt de laars namelijk totaal niet.

Een westernlaars zal ongeveer 1 tot 1,5 cm los komen van de hiel. Als de laars is ingelopen en ook de zool is soepel geworden zal dit verschijnsel minder opvallen. Dit glijden van de hiel is eigen aan de westernlaars en komt het loopcomfort ten goede.

Het uittrekken van de cowboylaarzen gaat makkelijker als u een laarzenknecht gebruikt. Let hierbij op dat u de hiel van de laars goed in de laarzenknecht plaatst en nooit aan de hak uitrekt. Uitschieten uit een laarzenknecht kan zeer pijnlijk zijn, dus wees voorzichtig.